Το προφίλ μας

Προφίλ

Ο Άκης Πηγασίου, είναι μέλος του Chartered Association of Certified Accountants και του Institute of Directors. ΄Εχει 25 χρόνια πείρα στη διδασκαλία Λογιστικής και τεράστια εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Yπηρέτησε μεταξύ άλλων και σαν Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΚΟ).

pegasiouPhoto

Ο Άκης Πηγασίου ασχολήθηκε με τη διδασκαλία Λογιστικής (Financial και Management Accounting) για 25 χρόνια, 15 από τα οποία με το Νίκο Σμυρνιό. Έχει στο ενεργητικό του αρκετά παγκόσμια και παγκύπρια βραβεία από μαθητές του που παρακάθησαν στις εξετάσεις του LCCI και EDEXCEL. Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή αρκετών βιβλίων Λογιστικής και είναι ο μόνος που έχει εκδώσει τις λύσεις του Α Level Λογιστικής οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από αρκετά αγγλόφωνα σχολεία και φροντιστήρια που διδάσκουν το A Level Λογιστικής.

Ο Άκης Πηγασίου έχει εργαστεί στις πιο μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα των πετρελαιοειδών, όπως τη Shell και τη ΒΡ, ως Αρχιλογιστής, Οικονομικός Διευθυντής και Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της θυγατρικής τους στην Κύπρο. Έχει επίσης εργαστεί δυο χρόνια στα κεντρικά γραφεία της ΒΡ στο Λονδίνο και ένα χρόνο στα κεντρικά γραφεία της ΕΛΠΕ στην Αθήνα. Με την εξαγορά της ΒΡ Κύπρου από την ΕΛΠΕ (ΕΚΟ) ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου και μετά προήχθη στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και Προέδρου του ΔΣ.

Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου Ελλάδος, Γραμματέας και Ταμίας του Institute of Directors Κύπρου, Μέλος του ΔΣ της Επενδυτικής Εταιρείας Apollo, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων του Λυκείου Νεοκλέους και Μέλος της Επιτροπής του Μaster’s Degree in Health and Safety του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πετρελαιοειδών, Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου Ελλάδος και Πάρεδρος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Η τεράστια εμπειρία του στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και ιδιαίτερα λογιστικής και οικονομικής διεύθυνσης, αλλά και η διδακτική και συγγραφική του εμπειρία στο μάθημα της Λογιστικής αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχία των μαθητών του Ιδιωτικού Φροντιστηρίου Πηγασίου στις εξετάσεις Λογιστικής του LCCI, Edexcel A Level και όλων των τάξεων των Λυκείων Οικονομικής και Εμπορικής κατεύθυνσης, ιδιαίτερα των Παγκύπριων Εξετάσεων Λογιστικής.